بستنی ماده غذایی خوشمزه و پرطرفداری در تمام فصول سال می باشد، به همین دلیل نگهداری از آن در سردخانه ضروری می باشد، تا در زمان لزوم عرضه شود. سردخانه ها به دو دسته ی اصلی بالای صفر و پایین صفر تقسیم می شوند، که هر کدام کاربردهای متفاوت خود را دارند. سردخانه های پایین صفر برای نگهداری گوشت، مرغ و ماهی و سردخانه های بالای صفر برای نگهداری میوه، لبنیات، دارو مورد استفاده قرار می گیرند. دسته ی سوم سردخانه ها برای سرد کردن سریع مواد غذایی کاربرد دارند، که نام دیگر آن تونل انجماد می باشد. چهارمین نوع از سردخانه صنعتی که به آن سردخانه دو مرحله ای نیز گفته می شود، برای نگهداری بستنی می باشد. بستنی به دلیل ترکیبات خود که از چربی و خامه و گاهاً نمک نیز تشکیل شده است، به دمای بسیار پایینی برای نگهداری نیاز دارد. برای نگهداری بستنی در سردخانه بستنی به دمایی پایین تر از 18- درجه سانتی گراد نیاز است، تا بستنی نرم نشود. هم چنین هنگام نگهداری بستنی در حجم گسترده از کمپرسورهای دو مرحله ای استفاده می شود.
سردخانه بستنی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
کمپرسورهای مورد استفاده در این سردخانه باید دو مرحله ای باشند. سردخانه ای که بستنی ها را در حجم زیادی نگهداری می کنند، باید در ابعاد بزرگی ساخته شوند.
چند نوع سردخانه برای نگهداری بستنی وجود دارد؟
-
سردخانه ثابت
در کارخانه های تولید بستنی و انبار های نگهداری بستنی، محصولات در سردخانه ثابت نگهداری می شوند، تا زمانی که به فروشگاه ها ارسال شوند.
-
سردخانه متحرک
برای انتقال بستنی از کارخانه تا فروشگاه بستنی ها باید در محیطی سرد قرار بگیرند، تا دچار آسیب و ضرر و زیان نشوند. در این زمان از سردخانه متحرک استفاده می شود، که قابلیت نصب روی انواع کامیون یا وسایل نقلیه دیگر را دارند. سردخانه های ساخته شده در مجموعه سیلور با توجه به نیاز مشتری در ابعاد و تناژهای متفاوت توانایی کاربردی بالای صفر و زیر صفر یا هردو همزمان را دارند.
قیمت سردخانه بستنی
قیمت سردخانه بستنی با توجه به موارد مختلفی اعم از ابعاد و متراژ، دمای نگهداری (بالای صفر یا زیر صفر)، برق سه فاز یا تک فاز، کمپرسور سردخانه، برند کندانسور و اواپراتور، ساندویچ پانل، تابلو برق، سایز و نوع درب سردخانه، شیرآلات و تجهیزات کنترلی، دقت و کیفیت نصب تعیین خواهد شد.
دمای نگهداری بستنی
در مورد دمای نگهداری بستنی باید بگوییم، که منتقل کردن مواد غذایی و دیگر محصولاتی که از نظر دمایی حساسیت خاصی دارند، برای انتقال از یک محیط به محیط دیگر شامل هماهنگی هایی برای کاهش خطرات و راهکارهایی برای نگهداری بهتر در طول انتقال و ذخیره سازی در محیط سردخانه می باشد. محصولاتی که از نظر دمایی حساس هستند، ولی بیشتر محصولات فاسد شدنی مخالف چرخه ذوب و انجماد هستند.
طراحی و احداث دیگر سردخانه های صنایع برودتی سیلور
سردخانه صنعتی ثابت بالای صفر و زیر صفر